JURIZAREAPublicam fisele de jurizare ale finalei 2009.

Va atragem atentia asupra unor detalii importante:

Sistemul nostru de jurizare, compatibil cu sistemul international, foloseste notarea de 20 de puncte pentru evolutia in fiecare proba.
Acest sistem da posibilitatea detalierii, a rafinarii notarilor.Notele se acorda, cum precizam mai sus, pentru fiecare proba. Nu exista probe care sa aiba un regim deosebit.

Nota finala a concurentilor se obtine dupa alinierea tuturor mediilor finale obtinute de concurentul respectiv de la fiecare membru al juriului. Apoi, din acesta insiruire, se elimina media cea mai ridicata si media cea mai mica. Cu mediile ramase se calculeaza punctajul final.
In cazul in care exista medii identice provenind de la jurati diferiti, se elimina doar una dintre ele. Astfel numarul mediilor luate in calcul notei finale ramine mereu acelasi.


OPERATIUNI TEHNICE DE JURIZARE


Pentru a intelege anvergura sistemului nostru de evaluare precizam ca s-au acordat un total de peste 1800 de note. Numai citirea, verificarea si introducerea acestora in calculator a durat peste o ora si jumatate ! Durata intregii operatiuni tehnice de stabilire a clasamentului a depasit doua ore !


Asa cum s-a anuntat inainte de inceperea concursului, membrii juriului au convenit sa nu sa noteze evolutiile propriilor elevi. In locul notelor pe care ar fi trebuit sa le acorde s-au inserat notele directorului concursului, d-ra Irina HAIDET, care nu este implicata in nici un fel in pregatirea vreunuia dintre concurenti pentru faza acesta a concursului ci doar apoi, in confruntarile internationale.

MINI MISS SI MINI MISTER ROMANIA este un concurs pluridisciplinar.

De aceea, juriul a avut de evaluat prestatii artistice din domeniul muzicii usoare, a muzicii populare, a dansului, a interpretarii teatrale, defilari in costumatii diverse unde fiecarea concurent trebuia sa se comporte adecvat costumului.


REPETAM PENTRU CEI CARE NU AU INTELES DE PRIMA DATA


Pentru a elimina posibilitatea favorizarii sau defavorizarii concurentilor, dupa colectarea mediilor din fisele de jurizare individuale, se scot din calculul notei finale, la fiecare concurent, media cea mai mare si media cea mai mica. Acest fapt se poate constata si in tabelul centralizator.
Astfel, jurizarile nu pot fi suspectate de partinire.Este sistemul de notare folosit in sistemul concursurilor internationale ai carui membri sintem.
Pentru ca acest calcul al notelor finale s-a facut automat, in tabele nu au mai aparut mediile eliminate din calcul.

Pentru ca dumneavoasta sa aveti, insa, imagine completa, am trecut cu pixul, in tabelul tiparit si apoi scanat, notele eliminate din calcul. Deci, ceea ce vedeti scris de mina sint medii care nu s-au luat in calcul.


PREMIILE SPECIALE nu au fost atribuite de juriu, ci, asa cum s-a anuntat si scrie si pe diplome, de catre Organizatia MISS ROMANIA sau cei care le-au inminat. Aceste anunturi au fost facute public.


Titlul de MINI STEA ROMANIA 2008 a fost atribuit, in mod independent, de catre JURIUL MINI STELELOR in urma unor indelungate jurizari si prin vot. Juriul MINI STELELOR a fost format din laureati ai concursurilor internationale si din cistigatori ai concursului nostru care au purtat cu mindrie si demnitate titlurile cistigate dovedind si o creste valorica importanta in perioada anului ce a trecut.

IMPORTANT !!
In concurs au ajuns copii foarte buni. Unii au cistigat, altii nu au fost, poate, in forma lor cea mai buna. In mod sigur, cu totii mai au mult de muncit pentru a ajunge acolo unde isi doresc. Ne-a bucurat faptul ca am constatat un autocontrol si o autoevaluare lucida din parte foarte multor competitori.

Cei care nu au cistigat, dar si cei care au cistigat, se pot perfectiona si se pot reinscrie pentru a-si dovedi valoarea in finala de peste un an.


IMPORTANT PENTRU CEI PREA SIGURI PE EI!


Cei care cred ca pot obtine premii prin intimidare sau bani, primesc acelasi raspuns ca si in anii trecuti - NU.

La fel si cei care incearca sa ocoleasca reguli pe care toti ceilalti le respecta. Eliminarea familiei Ekart din Vulcan, decisa cu doar citeva zile inainte de finala, este dovada fermitatii noastre.

Am primit multe felicitari pentru modul in care copiii s-au simti protejati, respectati si incurajati pe tot timpul finalei. Multumim celor care ni le-au transmis! Dorim ca la noi sa gasiti respectul, bunul simt si aprecierea muncii fiecarui concurent care respecta regulile si nu are alt obiectiv pentru a cistiga decit acela de a-si arata valoarea.

Pe cei care nu inteleg acest lucru nu-i asteptam la concursul nostru. Niciodata.

Aici spaga, influenta exercitata de apropiati, amenintarile, rugamintile profesorilor-antrenori sau santajul nu au succes.
Aici este loc doar pentru oamenii de buna calitate.


Si acum, notele:


GRUPA MICAGRUPA MIJLOCIEGRUPA MARE