CONCURSUL NOSTRU ARATA CA AVETI DOUA FELURI DE COPII:
a) CISTIGATORI; b) INCA INSUFICIENT PREGATITI.


INFORMATII DESPRE

CONCURSUL NATIONAL AL MICILOR ARTISTI

"MINI MISS SI MINI MISTER ROMANIA"
Concursul National al Micilor Artisti "MINI MISS SI MINI MISTER ROMANIA" este un concurs deosebit de orice alta competitie nationala pentru copii. El isi propune sa dea posibilitatea de afirmare a valorii si educatiei fiecarui participant in conditii cit mai bune si stimulative.

Urmariti in filmul atasat momentul de inceput al transmisiei televizate. Astfel puteti lua contact cu specificul acestui concurs, unic in Romania.In cadrul concursului se atribuie titlurile de MINI MISS ROMANIA si MINI MISTER ROMANIA pentru fiecare dintre cele trei categorii de virsta la care se concureaza.Fetele si baietii concureza separat, pe grupe de virsta.

Se mai premiaza ocupantii locurilor 2 si 3 la fiecare categorie de virsta. Pentru aceste locuri, fetele si baietii concureaza impreuna.

Toate aceste titluri si clasari se fac exclusiv pe baza mediei aritmetice a notelor obtinute de catre concurenti de la fiecare membru al juriului.

In afara acestor trofee si premii, concurentii mai sint recompensati cu titluri speciale acordate direct de catre ORGANIZATIA MISS ROMANIA.Unii concurenti, care au dovedit ca au un potential ce poate fi crescut, pot primi dreptul de insriere direct in finala anului viitor.

Concursul este format din 9 probe:

1) Autoprezentare - 20 sec.;2) Proba de virtuozitate (la alegere: acapela, dans, recitare) - 20 sec.;

3) proba artistica la alegere - 2 min;4) Playback show - proba la alegere constind in imitarea solistului sau solistei preferate de catre concurent - 2 min;5) Prezentare si defilare in tinua de carnaval;

6) Prezenare si defilare in tinuta populara;

7) Prezentare si defilare in tinuta de gala;

8) Prezenare si defilare in tinuta de joaca;9) Proba de fotogenie. Aici se vor simula de catre concurent, intr-un cadru gen "rama foto", un numar de 5 pozitii de fotografiere, cit mai expresive.

Calitatile artistice ale concurentilor formeaza subiectul a trei probe. Acestea sint:

1) proba de Virtuozitate, sustinerea live, fara nici un fel de acompaniament, a unui element de dificultate din zona artistica in care copilul exceleaza (in cazul celor care cinta, demonstratia este cea de acapela. In cazul dansatorilor- un set de miscari mai deosebite; in cazul artistilor de teatru sau a recitatorilor- un monolog sau fragment de rol, etc).

2) proba artistica nr 1. Este la libera alegere a concurentilor modul de manifestarre artistica ales intre: cintat ca solist (muzica usoara sau populara), dans ( modern, calasic, popular), interpretare teatrala sau poezie. IMPORTANT !! Se vor prezenta piese vesele, antrenante, optimiste.

3) Playback show. Concurentul poate interpreta o piesa, dans, rol la alegere. Practic, sa va copia modul de interpretare a acestei piese de catre un interpret de succes (roman sau strain). IMPORTANT !! Se vor prezenta piese vesele, antrenante, optimiste.Continutul probelor artistice NU este impus de organizatori. Pentru a pune copilul in valoare cit mai bine, se accepta alegerea acestor probe de catre concurent.
Singura interventie a organizatorilor este aceea legata de timpul alocat - 20 de secunde.
In acest timp concurentul trebuie sa prezinte juriului programul pregatit. Depasirea timpului de 20 de secunde duce, automat, la intreruperea microfonului dar si la sanctionarea concurentului prin depunctare.

Jurizarea se face in mod obiectiv si transparent. Notarea concurentilor se face in urma fiecarei probe pentru ca fiecare aparitie pe scena este importanta.

Notarea fiecarei evolutii se face cu note cuprinse intre 0 si 20.Tabelul notelor primite de catre concurenti se afiseaza public, dupa concurs, pe net.

PARTICIPAREA AL CONCURSURILE INTERNATIONALE

ORGANIZATIA MISS ROMANIA este in contact cu o serie de concursuri internationale de gen. Echipele Romaniei, pe care ORGANIZATIA MISS ROMANIA le va prezenta la aceste concursuri, se formeza in urma unor preselectii speciale desfasurate in perioada de dinaintea plecarii.

Vor fi admisi doar copiii aflati in forma cea mai buna, indiferent de faptul ca sint sau nu detinatori ai titlurilor nationale de MINI MISS ROMANIA sau MINI MISTER ROMANIA.

Titlurile internationale obtinute de echipele selectate, coordonate si cizelate de ORGANIZATIA MISS ROMANIA pina in prezent obliga la performanta. Este singurul criteriu de care tinem seama.